Jak nafouknout balónky helium

Nafouknout balónky héliem může být zábavným a efektním způsobem, jak ozdobit vaši oslavu nebo událost. Ale jak na to správně? Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, který vám pomůže s touto úlohou bez stresu a s výsledkem, který budete milovat.

Příprava

Než začnete, dejte si čas na přípravu. Nejlepší je začít alespoň 1-2 hodiny před plánovanou oslavou. Tak máte dostatek času, abyste se vyhnuli stresu a měli čas řešit případné problémy ))). 

Nafouknutí balónků

  1. Příprava heliové bomby: Vyjměte láhev s heliem z obalu a postavte ji na rovnou plochu.

  2. Otočení ventilu: Otočte hlavní ventil proti směru hodinových ručiček. Tím zajistíte, že helium nebude unikat.

  3. Napíchnutí balónku: Na černý ventil napíchněte balónek tak, aby nedocházelo k úniku po stranách.

  4. Nafouknutí balónku: Zatlačte na ventil a vychylte ho z jeho pozice. Tím uvolníte bezpečnostní ventil a helium začne proudit do balónku. Ujistěte se, že balónek má tvar kapky, což je znak správného nafouknutí.

  5. Uvolnění tlaku: Po nafouknutí balónku uvolněte tlak na ventil. To zastaví proudění plynu.

  6. Ukončení procesu: Pokud jste skončili s nafukováním a zůstal vám plyn, zavřete hlavní ventil otočením ve směru hodinových ručiček.

Tipy a varování

  • Nepřefukujte balónky: Pamatujte, že pokud balónky přefouknete, můžete riskovat jejich roztržení. Držte se doporučeného tvaru a velikosti balónků.

  • Používejte bezpečnostní opatření: Dbáme na vaši bezpečnost. Ujistěte se, že postupujete podle instrukcí a vyhněte se riziku úniku helia nebo jeho náhodnému vdechnutí.

S tímto jednoduchým návodem byste měli být připraveni nafouknout balónky héliem jako profesionál. Připravte se na úspěšnou a efektní oslavu plnou barev a radosti!

Video návod z youtube: